


Producent
Certyfikat BIO
Kraj producenta
Kraj pochodzenia składników
Wegetariańskie
Wegańskie
Bez laktozy
Bez cukru
Ocena
Cena
-
od
do
Mąka orkiszowa
Mąka orkiszowa stanowi cenne źródło wielu składników mineralnych, a co za tym idzie ma korzystny wpływ na cały organizm. Często stosuje się ją jako zdrowszy zamiennik tradycyjnej mąki pszennej, ze względu na większą zawartość witamin i białka. Orkisz znany był już wiele tysięcy lat temu i jest jedną z najstarszych roślin na świecie, a w Europie jego popularność wzrosła w czasach średniowiecznych. Od XX wieku stopniowo wypierała go jednak ulepszona pszenica zwyczajna, której uprawy do dzisiaj zajmują ogromne powierzchnie. Z czasem, trendy prozdrowotne, a także zwiększenie świadomości konsumentów skłoniło zwolenników naturalnych, ekologicznych produktów do ponownego zainteresowania się orkiszem i wykorzystywania go w kuchni.







MIGDAŁY MIELONE (MĄKA MIGDAŁOWA) BIO 250 g - BIO PLANET






MĄKA Z PŁASKURKI PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLAN






MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg - BIO PLANET






MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET






Mąka TEFF bezglutenowa 500g PIĘĆ PRZEMIAN






SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g - BIO PLANET






MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg - BIO PLANET






MĄKA ŻYTNIA TYP 960 BIO 1 kg - BIO PLANET







MĄKA Z SAMOPSZY PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET






MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 1 kg - BIO PLANET






MĄKA OWSIANA WYSOKOBŁONNIKOWA BIO 1 kg - BIO PLANET






MĄKA PSZENNA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO PLANET






MĄKA KASZTANOWA BIO 250 g - BIO PLANET






MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO PLANET






MĄKA KASZTANOWA BIO 400 g - BIO PLANET





