


Producent
Certyfikat BIO
Kraj producenta
Wegetariańskie
Dla niemowląt
Bez jajek
Bez soi
Cena
-
od
do
Pesto
Sos pesto jest to włoski przysmak wywodzący się z Genui. Klasycznie przygotowuje się go z pokruszonego czosnku, liści bazylii, orzeszków piniowych, parmezanu lub sera owczego z dodatkiem grubo mielonej soli. W połączeniu z oliwą z oliwek zmieszane składniki tworzą pesto. Nazwa sosu odnosi się do metody jaką tradycyjnie jest wykonywany czyli poprzez miażdżenie lub mielenie za pomocą moździerza. Swoją sławę na całym świecie zawdzięcza przede wszystkim połączeniu go z makaronem.







PESTO CZERWONE Z SUSZONYCH POMIDORÓW BIO 130 g - ALCE NERO






PESTO CALABRESE (Z PAPRYKĄ I RICOTTĄ) BIO 120 g - RAPUNZEL






PESTO CZERWONE BIO 140 g - BIO PLANET





