biogo.pl
Waluty
Waluty

Olej z awokado

Awokado jest owocem najbardziej znanym i najchętniej wykorzystywanym w kuchni - zwłaszcza tej meksykańskiej. Jednak pozyskiwany z niego olej ma nieocenione właściwości przede wszystkim w kosmetyce. Najczęściej stosowany jest na skórę i włosy, gdyż zawiera cenne witaminy C, E, A, B1, B2, PP, K, H oraz minerały. Olej z awokado w kuchni jest alternatywą dla oliwy z oliwek, natomiast dla skóry i włosów - środkiem głęboko nawilżającym.

do góry
Sklep internetowy Shoper Premium