Producent
- ALCE NERO (3)
- AMAIZIN (2)
- BIO AZJA (1)
- BIO EUROPA (3)
- BIO FOOD (2)
- EKOWITAL (1)
- EKOWITAL . (8)
- HORECA - pozostałe (1)
- HORECA - surowce (nr w nazwach = nr brygady pak.) (1)
- KOWALEWSKI (przetwory warzywne, dania gotowe) (1)
- LA BIO IDEA (6)
- LASELVA (1)
- MANFUSO (2)
- NATTO (1)
- NaturAvena (8)
- OD ZENKA TRADYCYJNIE (przetwory, warzywa kiszone) (1)
- PRIMAECO (1)
- RAPUNZEL (1)
- SMAAKT (2)
- VITALIANA (1)
- ZAKWASOWNIA (zakwasy, kimchi, kombucha, dania) (1)
Certyfikat BIO
Kraj producenta
Wegetariańskie
Wegańskie
Dla niemowląt
Bez laktozy
Cena
-
od
do
Zdrowe konserwy
Powszechnie uważa się, że konserwy posiadają mniej wartości odżywczych w porównaniu ze świeżymi lub mrożonymi produktami. W rzeczywistości konserwowanie nie wpływa na białko, tłuszcze, węglowodany i pozwala zachować zdecydowaną większość zawartych składników. Dodatkowo znaczna część witamin rozpuszczalnych w tłuszczach czyli A, D, E, K oraz składników mineralnych zostaje zachowana.