biogo.pl
#zmieniajzbiogo
do kasy suma: 0,00 zł
Waluty
Opcje przeglądania
Kraj pochodzenia składników
Bez glutenu
Wegetariańskie
Dla niemowląt
Bez cukru
Bez soi
Zamówienie wyślemy do

Miso

Powszechnie wykorzystywane w kuchni japońskiej miso to nic innego jak bogata w wartościowe składniki pasta z fermentowanej soi. W zależności od receptury, pasta miso w składzie może zawierać także dodatek ryżu lub innych zbóż, jak np. jęczmień. Produkt zawiera także sól i drożdże. Tradycyjnie, pastę wykorzystuje się do przygotowywania lekkiej zupy (miso-shiru), wzbogaconej o dodatek bazy do bulionu dashi, a także zależnie od wersji wodorostów (nori), a czasem także kawałków tofu, białej rzepy czy zielonej cebulki.

PROMOCJA

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium