Skrobia
Skrobia
Skrobia jest polisacharydem roślinnym i jednym z głównych węglowodanów obecnym w diecie człowieka. Występuje przede wszystkim w ziarnach zbóż, ziemniakach, warzywach korzeniowych i nasionach roślin. W czystej postaci nie jest trawiona przez organizm, dlatego produkty wykorzystujące skrobię muszą być poddane obróbce termicznej. Najbardziej popularnym rodzajem jest skrobia kukurydziana i ziemniaczana, podczas gdy najmniejszy popyt jest na skrobię tapiokową, woskową i ryżową.



Producent
Certyfikat BIO
Kraj producenta
Wegetariańskie
Wegańskie
Dla niemowląt
Bez laktozy
Cena
-
od
do






MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET






TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 800 g - BIO PLANET






MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg - BIO PLANET






TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BIO 400 g - BIO PLANET






Mąka ryżowa pełnoziarnista bezglutenowa Pięć Przemian, 500g






MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN





