Producent
- ALINESS MEDICALINE (1)
- AURA HERBALS (2)
- BE ORGANIC (1)
- DR. JACOB'S (1)
- Floradix (1)
- FORMEDS (1)
- GORVITA (1)
- Herbapol (3)
- IODICA (3)
- Jodavit (2)
- JODAVITA (3)
- KENAY (1)
- KORANA (1)
- Medica Herbs (1)
- Mercola Health Resources (1)
- MYVITA (1)
- NAT (1)
- Neptune Technologies & Bioressources Inc. (1)
- NOW FOODS (3)
- PHARMOVIT (1)
- PRONESS MYVITA PRONESS (1)
- Swanson (3)
- SWANSON HEALTH PRODUCTS (1)
- Vitaler's (1)
- Yango (2)
- Zabłocka (2)
Certyfikat BIO
Kraj producenta
Bez glutenu
Bez cukru
Bez soi
Cena
-
od
do
jod, kelp, morszczyn
Kelp, czyli morszczyn pęcherzykowaty to brunatna alga, ceniona za bardzo wysoką zawartość jodu i innych składników o właściwościach prozdrowotnych. Morszczyn występuje w chłodniejszych wodach mórz i oceanów na całym świecie. Już 3 tysiące lat temu zaczęto go wykorzystywać w kuchni i w medycynie. Stanowił podstawę pożywienia mieszkańców Islandii, Japonii i Hawajów. Był niezwykle ceniony za dużą wartość odżywczą. Ludność azjatycka znad wybrzeży stosowała kelp na wiele różnych dolegliwości.