biogo.pl
#zmieniajzbiogo
do kasy suma: 0,00 zł
Waluty
KONSULTACJE DIETETYCZNE

Kategorie:

   Pobierz nasz informator:
Zobacz

Aleksandra Kwiatkowska
dietetyk kliniczny

Tytuł zawodowy dietetyka zdobyłam na Pomorskim Uniwersytecie Medyczny w Szczecinie. W pracy z pacjentem kładę największy nacisk na edukację prowadzącą do podejmowania przez pacjenta przemyślanych decyzji żywieniowych. Na co dzień spędzam aktywnie czas jeżdżąc na rowerze i uczęszczając na lekcje tańca.

 Małgorzata Zawieja
dietetyk kliniczny

Jestem absolwentką studiów magisterskich na wrocławskim Uniwersytecie Medycznym im. Piastów Śląskich. W praktyce zawodowej wychodzę z założenia, że zadaniem dietetyka jest edukować w zakresie prawidłowego odżywiania, wspierać pacjentów w zmianach oraz co najważniejsze prowadzić z nim dialog. W wolnym czasie czytam książki, pływam i spędzam czas z rodziną.

Prowadzimy konsultacje dietetyczne stacjonarnie i online.


Na czym polegają pierwsze i kolejne wizyty oraz jak się do nich przygotować? 
Poniżej znajdziesz podstawowe informacje, jeśli chcesz umówić się na wizytę pobierz załącznik w pdf. i zobacz jak się do niej przygotować.

1. Pierwsza konsultacja dietetyczna

Jest to pierwsze spotkanie w poradni dietetycznej lub za pośrednictwem Skype. Wizyta ma charakter rozmowy podczas której, dietetyk przeprowadza wywiad żywieniowo-zdrowotny, gromadzi informacje na temat preferencji, trybu życia, stanu zdrowia podopiecznego. Podczas wizyty stacjonarnej przeprowadzane są pomiary antropometryczne oraz analiza składu ciała.
Na podstawie tych informacji dietetyk opracowuje indywidualne zalecenia zdrowotne oraz jadłospis dla pacjenta.

2. Analiza składu ciała 

Analiza wykonywana jest przy pomocy analizatora składu ciała Tanita. Jest to urządzenie, które przepuszcza przez ciało impuls elektryczny. Impuls ten jest kompletnie nieszkodliwy. Na podstawie bioimpedancji naszych tkanek, czyli ich oporu elektrycznego, urządzenie jest w stanie ocenić poszczególne parametry ciała. Pomaga to w indywidualnym doborze diety oraz monitorowaniu uzyskiwanych efektów.
 
Analiza obejmuje:
- pomiar masy ciała
- zawartość tkanki tłuszczowej (w % i kg)
- zawartość wody w organizmie (w % i kg)
- masę mięśniową (w kg)
- masę kostną (w kg)
- wskaźnik BMI i BMR
- wiek metaboliczny
- zawartość wisceralnej tkanki tłuszczowej
- porównanie do norm

3. Wizyty kontrolne

Wizyty kontrolne pozwalają podsumować wyniki stosowania zaleceń i diety, zweryfikować postępy pacjenta, skorygować ewentualne błędy, wprowadzić zmiany w kolejnych jadłospisach. Podczas tych spotkań pacjent ma możliwość rozwiać swoje wątpliwości i opowiedzieć o swoich odczuciach. Na spotkaniu także wykonywane są pomiary antropometryczne oraz analiza składu ciała- w celu porównania wyników ze stanem wyjściowym.
Czas trwania: 40 minut.

4. Indywidualne plany żywieniowe, jadłospisy

Jadłospisy układane są personalnie biorąc pod uwagę stan zdrowia pacjenta, stan fizjologiczny, preferencje żywieniowe, tryb życia.
Do jadłospisu dołączone są przepisy, sposób przygotowania posiłków.

Kontakt z dietetykiem pod numerem: 880-800-111 wybierając nr. wewnętrzny 04 lub mailowo: dietetyk@biogo.pl.  

Gabinet dietetyczny jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9-19. 

Dietetyk nie oferuje ani nie sprzedaje suplementów diety, jedynie indywidualne jadłospisy i porady dietetyczne.

PROMOCJA

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium