BURACZKI CZERWONE GOTOWANE BIO (POLSKA) (około 0,50 kg)
Opis
BURACZKI CZERWONE GOTOWANE BIO (POLSKA) (około 0,50 kg)
- źródło żelaza
- źródło witamin i minerałów
- polecany do sałatek i zup
Burak (Beta L.) jest byliną, rośliną jednoroczną lub dwuletnią z rodziny szarłatowatych. Wszystkie znane jego odmiany pochodzą od mającego swoją kolebkę na Bliskim Wschodzie buraka dzikiego.
Znane już w starożytnym Babilonie buraki stanowią bogate źródło będącego uznanym środkiem krwiotwórczym żelaza. Prócz tego te wyróżniające się głęboko czerwonym zabarwieniem warzywa odznaczają się wysoką zawartością magnezu, potasu, cynku, fosforu, witamin A, z grupy B, C, E, K, przeciwutleniaczy oraz błonnika pokarmowego.
Burak najzdrowszy jest spożywany na surowo, to wyśmienity dodatek do surówki, ale sprawdzi się również w zupie lub w duecie z mięsem.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechować w suchym i chłodnym miejscu
Dane techniczne
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie