Kwas mlekowy 80% 1l BIOMUS
Opis
OPIS
Kwas mlekowy 80% 1l BIOMUS
-regulator kwasowości
-wykorzystywany w przemyśle tekstylnym i pszczelarstwie
-bierze udział w produkcji serów, jogurtów i kefirów
Kwas mlekowy jest stosowany do regulacji kwasowości. Ponadto znajduje zastosowanie w przemyśle garbarskim i tekstylnym, a także w pszczelarstwie. Substancja ta jest obecna jest w kwaśnym mleku, a także tworzy się w mięśniach w czasie wysiłku fizycznego. Obecność kwasu mlekowego w mleku rozpoczyna koagulację białek. Proces ten masowo wykorzystuje się podczas produkcji nabiału, a w tym serów, jogurtów, kefirów i innych mlekopochodnych.
Kwas mlekowy jest mniej szkodliwy od powszechnie stosowanego octu.
Szeroko pojęty przemysł chemiczny wykorzystuje go do produkcji glikolu propylenowego, a także kwasu akrylowego.
SKŁADNIKI
Kwas mlekowy.
Wzór chemiczny: C3H6O3
Czystość: czysty min. 80,5%
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechować w suchym, zaciemnionym i chłodnym miejscu. Chronić przed dziećmi.
Dane techniczne
![]() |
Kraj producenta | Polska |
![]() |
Suplement diety | NIE |
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie