biogo.pl
#zmieniajzbiogo
do kasy suma: 0,00 zł
Waluty

Macerat z Żywokostu lekarskiego 50 ml ETJA

Zamówienie wyślemy do: 24h
Dostawa: od 7,99 zł (Polska) SPRAWDŹ

19,99 zł
Cena: 19,99 zł 19.99
Dostępny w sklepie stacjonarnym za: 19,99 zł

ilość szt
Zyskujesz 19 nasionek [?]

Ocena:   0 ocen / 0 opinii
Producent: ETJA Łęczycka 29 82-300 Elbląg, Polska Dystrybutor: ETJA Łęczycka 29 82-300 Elbląg, Polska
Kod produktu: 5901138386262

Opis

OPIS

Macerat z Żywokostu lekarskiego 50 ml ETJA

- wspiera procesy regeneracyjne
- nawilża i wygładza skórę
- ma działanie przeciwzapalne
- może łagodzić obrzęki i urazy

Żywokost jest rośliną popularną w Europie i można go spotkać w Polsce. Występuje również na terenie Azji mniejszej i środkowej oraz na Syberii. 15% korzenia żywokostu składa się ze śluzu, który w swoim składzie zawiera alantoinę, krzem, asparaginę, aminokwasy, garbniki, fruktany, olejki eteryczne, polifenole i beta-sitosterol. Głównie jest wykorzystywany w problemach skórnych oraz przy problemach ze stawami. Wykazuje on działanie przeciwzapalne oraz przeciwbólowe i można go stosować miejscowo w bolące miejsca. Ma działanie rozgrzewające i korzystnie wpływa na procesy regeneracyjne naskórka. Żywokost dodatkowo ma właściwości ściągające i przeciwzmarszczkowe.
Macerat otrzymany w wyniku maceracji korzenia żywokostu lekarskiego w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym BIO (1:3). Zawiera kwasy tłuszczowe, minerały oraz alantoinę. Macerat posiada silne właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne, regeneracyjne i przeciwbólowe. Może mieć pozytywny wpływ na łagodzenie obrzęków i urazów, łagodzić zaczerwienienia oraz zmniejszać pieczenie. Skóra po zastosowaniu staje się nawilżona, bardziej wygładzone i zmiękczona. Sprawi się jako kosmetyk do skóry suchej, delikatnej, wrażliwej i zniszczonej.

SKŁADNIKI
Macertat z korzenia żywokostu lekarskiego: Symphytum Officinale Leaf in Helianthus Annuus Seed Oil.

Masa netto: 50 ml

SPOSÓB UŻYCIA
Stosować w rozcieńczeniu z innym olejem przy pielęgnacji skóry całego ciała i twarzy. Przy pielęgnacji włosów zniszczonych i suchych – polecany w połączeniu z oleje rycynowym BIO. Może być stosowany jako dodatek do oliwki do masażu po urazach stawów, do kremów, balsamów, odżywek i peelingów.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej bez nasłonecznienia.

Dane techniczne

Certyfikat BIO NIE
Kraj producenta Polska
Wegetariańskie TAK
Wegańskie TAK
Producent: ETJA Łęczycka 29 82-300 Elbląg, Polska Dystrybutor: ETJA Łęczycka 29 82-300 Elbląg, Polska
Kod produktu: 5901138386262

Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie

PROMOCJA

Sklep internetowy Shoper Premium