Migdały blanszowane 1000g Targroch
Opis
Migdały blanszowane 1000 g Targroch
OPIS
- doskonały dodatek do wypieków
- naturalne źródło magnezu, cynku i żelaza
- wysoka zawartość błonnika
Migdały to nasiona migdałowca, a nie orzechy, jednak powszechnie są tak określane. Największymi producentami migdałów są Stany Zjednoczone, Hiszpania i Iran.
Są idealne jako dodatek do deserów, można nimi na przykład posypać lody, prażone owoce lub ciasta. Doskonale komponują się także z sałatkami lub drobiem albo jako panierka do ryb.
Migdały maja wiele prozdrowotnych właściwości dzięki zawartości wielu wartości odżywczych. Zawierają dużo witaminy B2, witaminy E i błonnika, a także składników mineralnych takich jak potas, magnez, żelazo i cynk. Pomagają łagodzić stres oraz poprawiają pamięć i koncentrację. Polecane są też na odchudzanie ponieważ regulują metabolizm i zapobiegają napadom głodu.
SKŁADNIKI
migdały blanszowane
Wartość odżywcza produktu w 100 g (%RWS*):
Wartość energetyczna - 2528 kJ / 602 kcal (30%)
Tłuszcz - 50,6 g (72%)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g (20%)
Węglowodany - 9,5 g (4%)
- w tym cukry - 5 g (6%)
Błonnik – 10,4 g
Białko – 21,9 g (44%)
Sól** – 0,07 g (1%)
Witaminy i składniki mineralne w 100 g (%RWS*):
Magnez - 275 mg (73%)
Żelazo - 3,7 mg (26%)
Cynk - 3,1 mg (31%)
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Masa netto: 1000 g
INFORMACJA O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie