do kasy suma: 0,00 zł
Waluty
Dostawa

7,99 *
Paczka w RUCHu

9,99 *
Paczkomaty

12,99 *
Kurier Poczta Polska

15,99 *
Kurier DPD

Od 29,99 *
Wysyłka zagraniczna

GRATIS ***
Dostawa od 250 zł

RABAT 5%**
na pierwsze zamówienie

BEZPŁATNY odbiór
Szewska 18 Wrocław

ZWROT
14 dni na zwrot towaru

TANIA I SZYBKA
wysyłka od 12h

* - ceny za przesyłki opłacone z góry
** - dla produktów nie objętych promocjami
*** - dla usługi "Paczka w Ruchu"

Olejek lawendowy eteryczny 10 ml ETJA

lawenda.JPG
  • promocja
Popularność: BARDZO DUŻA
Zamówienie wyślemy do: 24h
12,99 zł
Cena: 12,99 zł 9,99 zł 9.99
Dostępny w sklepie stacjonarnym za: 12,99 zł
ilość szt

Opis

OPIS

Olejek Lawendowy 10 ml ETJA 

-bardzo łagodny olejek eteryczny
-regeneruje i wygładza skórę
-ma działanie antyseptyczne i antybakteryjne
-idealny do aromaterapii, łagodzi stres, relaksuje i poprawia nastrój
 

Lawenda to roślina pochodząca z rodziny jasnowatych, rosnąca w rejonach Morza Śródziemnego. Z tej rośliny pozyskiwany jest napar i najbardziej popularny olejek lawendowy. Olejek jest nektarem pozyskiwanym z lawendy. Olejek eteryczny ma kolor słomkowy, jasnożółty, a nie fioletowy jak by się mogło wydawać.
Olejek lawendowy może być wykorzystywany zewnętrznie jako kosmetyk lub do inhalacji. Jest to jeden z najbardziej łagodnych olejków eterycznych a za razem bardzo wartościowy. Jest najczęściej wykorzystywanym olejkiem zapachowym przy produkcji perfum. Można go stosować bezpośrednio na skórę oraz jako dodatek do kąpieli, kremów, balsamów i wcierek.
Olejek z lawendy działa na skórę regenerująco i wygładzająco. Posiada dużą zawartość antyoksydantów, które działają ochronnie i opóźniają procesy starzenia się. Dodatkowo jest antybakteryjny i sprawdzi się dla cery problematycznej. Z tego powodu jest wykorzystywany jako dodatek do kosmetyków pielęgnacyjnych do skóry i włosów. Ma również działanie antyseptyczne, które jest wykorzystywane w produktach takich jak toniki i pasty do zębów. Może on wpłynąć również na zmniejszenie potliwości, dlatego jest składnikiem dezodorantów oraz preparatów do stóp. Wykorzystywany jako balsam lub olejek do masażu poprawia krążenie a co za tym idzie jest pomocny w zwalczaniu cellulitu.
Stosowany bezpośrednio na skórę sprawdzi się w przypadku ukąszenia owadów łagodząc nieprzyjemne objawy. W takiej formie lub z niewielkim dodatkiem wody można go wykorzystać w przypadku poparzeń skóry, również tych słonecznych. Olejki eteryczne stosuje się w niewielkich ilościach, trzeba z nimi uważać nawet w przypadku lawendowego, który jest dość łagodny. Przed wykorzystaniem olejku na większej partii warto zrobić próbę i sprawdzić reakcję skóry.
Produkt ten wpływa pozytywnie na kondycję włosów. Stymuluje on porost włosów oraz jest przydatny w problemach ze skórą głowy takich jak nadmierne przetłuszczanie się oraz problemy ze skórą głowy. Wtedy na bazie olejku lawendowego warto wykonać wcierkę, która będzie wcierana w skórę głowy.
Podczas aromaterapii i inhalacji wykorzystywany jest jako olejek relaksujący, łagodzący stres i poprawiający nastrój. Dodatkowo wpływa nasennie wspomagając regulację snu. Olejek ten możemy dodawać do relaksujących kąpieli, może być podgrzewany w specjalnie wyznaczonych do tego kominkach.
W domu może być korzystany jako środek odstraszający mole odzieżowe. Wystarczy wykonać woreczek nasączony olejkiem lawendowym i trzymać go w szafie w ubraniami.

CIEKAWOSTKI
Nazwa lawenda wywodzi się od łacińskiego słowa „lavare”, które oznacza przemywanie, mycie.
W farmacji olejek lawendowy wykorzystywany jest jako środek, który poprawia zapach suplementów.Z kwiatów lawendy można przygotować napar, który ma dobroczynny wpływ na układ pokarmowy, zawiera on garbniki, kumarany, fitosterole oraz minerały.

SKŁADNIKI
Naturalny olejek uzyskiwany z świeżych główek kwiatów lawendy (Lavandula Angustifolina Oil)
Nuta: średnia
Zapach: Słodki, lekki, kwiatowy zapach.
Kolor: Lekko żółtawy lub bezbarwny
Dobra kompozycja z olejkami: cytrynowym, cedrowym, cyprysowym, eukaliptusowym, grejpfrutowym, z drzew herbacianego, kminkowym, rozmarynowym, kminkowym, miętowym.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Dane techniczne

Certyfikat BIO NIE
Kraj producenta Polska

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (16)

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie

31 maja 2016

Bardzo długotrwały zapach. Dodaję do "domowego dezodorantu" i świetnie się sprawdza. Poleceam!

30 czerwca 2016

Bardzo intensywny i przyjemny zapach. Świetne do kąpieli - relaksuje i uspokaja.

13 sierpnia 2016

bardzo dobry produkt

18 sierpnia 2016

Koi, wycisza, uspokaja i poprawia nastrój. Stosuję do aromatyzowania powietrza, kąpieli, a czasem na dobry sen dosłownie dwie kropelki na nadgarstki ;-)

21 sierpnia 2016

Słodki kwiatowy zapach i do tego szerokie spektrum działania.Wspaniały. Polecam

6 grudnia 2016

Używam do kominka do aromaterapii.Wspaniale relaksuje.

10 grudnia 2016

Polecam! Zapach jest intensywny, acz przyjemny i nie duszący. Świetnie nadaje się do domowych produktów czyszczących, dezodorantu czy jako pachnący dodatek do oleju kokosowego, którym smaruję ciało.

23 stycznia 2017

Zapach jest bardzo intensywny - olejek jest wydajny. Ładne opakowanie oraz przystępna cena, polecam.

23 lutego 2017

Jeden z moich ulubionych olejków. Jest wielofukcyjny: ściągający, antybateryjny i świetny na opuchliznę - a przy tym o relaksującym zapachu.

26 lutego 2017

dodaję do domowego kremu. Jest super.

2 marca 2017

Zapach długo się utrzymuje. Używam do kąpieli i do kominka.

5 lipca 2017

Intensywny olejek idealny do masażu :D

5 kwietnia 2018

Super

15 sierpnia 2018

Bardzo lubię ten olejek. Ma świeży zapach i, podobnie jak pomarańczowy-używam go do prania i do kominka. Bardzo polecam!

22 listopada 2018

Piękny trwały zapach. Polecam

10 grudnia 2018

idealny do kominka ale też do nawilżacza powietrza:)

PROMOCJA

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium