Skrobia kukurydziana maizena 1000g Targroch
Opis
OPIS
Skrobia kukurydziana maizena 1000g Targroch
- zagęszczacz do zup i sosów
- dodatek do wypieków
- szerokie zastosowanie
Skrobia kukurydziana jest otrzymywana z białych pręcików kukurydzy. Ma postać proszku i charakteryzuje się białą barwą i neutralnym zapachem.
W kuchni jest stosowana głównie jako zagęszczacz do zup, sosów, gulaszów, puddingów i kisielów. Skrobię należy najpierw dodać do zimnej wody, wymieszać, a następnie wlać do sosu lub zupy. Stosowana jest również jako dodatek do wypieków, którym nadaje drobną teksturę oraz zwiększa wilgotność wypieków bezglutenowych.
Poza zastosowaniem w kuchni można ją wykorzystać także do czyszczenia powierzchni, garnków i urządzeń kuchennych oraz jako środek zmiękczający do prania. Sprawdzi się również jako suchy szampon do szybkiego odświeżenia włosów.
SKŁADNIKI
Skrobia kukurydziana
Masa netto: 1000 g
Wartość odżywcza produktu w 100 g :
Wartość energetyczna: 1493 kJ / 351 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 86,8 g
- w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 0,2 g
Sól**: 0,01 g
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
INFORMACJA O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Dane techniczne
Certyfikat BIO | NIE | |
Kraj producenta | Polska | |
Bez glutenu | NIE | |
Wegetariańskie | TAK | |
Wegańskie | TAK | |
Dla niemowląt | NIE | |
Bez laktozy | TAK | |
Bez cukru | TAK | |
Bez soi | TAK |
Dostawa Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie