WŁOSZCZYZNA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 0,60 kg)
![]() |
![]() |
Opis
WŁOSZCZYZNA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 0,60 kg)
- niezastąpiony składnik zup i wywarów
- źródło witamin i minerałów
- dodatek smakowy i aromatyczny
Włoszczyzna to standardowy zestaw warzyw, służący jako baza do przygotowania zup i wywarów. Ten niezastąpiony w polskiej kuchni zestaw poza wyśmienitymi właściwościami smakowymi i zapachowymi stanowi również skarbnicę witamin i minerałów: Marchew odznacza się m.in. wysoką zawartością wspierającego wzrok, przyspieszającego gojenie się ran i wspomagającego zwalczanie trądziku beta-karotenu. Korzeń pietruszki wyróżnia się wysokim stężeniem flawonoidów, soli mineralnych i olejków eterycznych. Por jest rośliną bogatą w witaminy – A, z grupy B, C, E oraz K – i minerały – wapń, żelazo, magnez oraz cynk. Wśród wartości odżywczych obecnych w cebuli warto wspomnieć: glukokininę, wapń, fosfor, siarkę, magnez oraz potas. Seler jest jednym z najmniej kalorycznych warzyw. Zawiera dwa razy więcej witaminy C niż cytrusy, ponadto stanowi doskonałe źródło ryboflawiny, wapnia, witaminy B6, magnezu, fosforu, potasu, witamin A oraz błonnika pokarmowego.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechować w suchym i chłodnym miejscu
Na tacce znajdują się cebula żółta, marchew, seler, kapusta biała, pietruszka, por.
Dane techniczne
![]() |
Certyfikat BIO | CERTYFIKAT BIO |
![]() |
Wegetariańskie | TAK |
![]() |
Wegańskie | TAK |
![]() |
Produkt świeży | TAK |
Dostawa
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)




DHL
Czas doręczenia:
Darmowa dostawa od xx zł

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię o produkcie